Tret de sortida: FESTIVAL OFF GALACTICAT · LES BORGES BLANQUES

14.01.2022

L’any 2014 naixia a Tàrrega el GALACTICAT, la mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent. De mostra va passar a festival, i de proposta per a minories s’ha anat convertint, amb el pas de les edicions, en certamen imprescindible per a amants del cinema experimental i per a públic generalista que s’ha volgut deixar seduir no només per les projeccions, sinó també per tota l’activitat paral·lela que s’hi ha generat.

Un cop fets els primers passos, el GALACTICAT va iniciar diversos itineraris arreu de Ponent en format d’Off Festival. Així, avui dia, podem dir que del tronc mare n’han sortit diverses branques, l’Off Galacticat de Mollerussa, el de Penelles (en el marc del Festival GarGar) i el de Sabiñánigo. I a partir del gener del 2022, l’Off Galacticat de les Borges Blanques, al qual augurem una llarga vida!

No tingueu por. Deixeu-vos dur.

Us convidem a venir a veure cinema i a fer que sigui un acte social total, un esdeveniment col·lectiu i de trobada entre nens, joves i homes i dones del poble, de la comarca i d’arreu.

Us hem preparat una selecció dels millors curtmetratges de cinema fantàstic, de cinema de terror, d’animació i de gènere lliure. La fantasia ens fa volar la imaginació. El terror ens fa tremolar. L’animació és terra llaurada per a la creació total. I la paraula lliure ens obre portes reals i mentals.

Us oferim totes les propostes amb una indicació de la franja de públic a qui creiem que va destinat. Hem fet la tria tenint en compte criteris de paritat, és a dir, que homes i dones siguin per igual creadors, protagonistes o objecte de reflexió.

Així mateix, tan aviat trobareu curts produïts als Països Catalans com a l’altra punta de món. Totes les peces es projectaran en versió original però subtitulades en català.

A cada sessió hi haurà tertúlia postfunció amb persones vinculades al món de la cultura i professionals del cinema i de l’art. Perquè la cultura no és només entreteniment, la cultura és també pensament.

Gràcies per la complicitat.

El cartell és obra del pintor, il·lustrador, grafista i tipògraf borgenc Josep Patau.

 

Notícies