Concurs de Paelles

28a edició del Concurs de paelles al Terrall de les Borges

La jornada, que es va celebrar el 2 de juny, va aconseguir una elevada participació amb més de 750 persones.

Sempre hi ha una elevada xifra de participació: hi van prendre part 34 colles i més de 750 participants de totes les edats, segons informen des de l'Associació Amics del Terrall, entitat organitzadora de l'activitat.

La jornada començar a les 11 hores amb els preparatius i la decoració de les taules per part de les colles, que van elaborar tota mena de paelles amb diversitat d'ingredients. De fet, els únics requisits establerts per l'organització eren utilitzar arròs i el foc de llenya.

Pel que fa als premis de 2019, la colla Les Garrigues es va emportar el premi a la Millor Paella, mentre que la colla Hidrowaians va ser la guanyadora de la millor Paella Jove. El guardó a la taula més ben decorada va recaure a la colla Andele-Andele III i el grup Tonyos i Tonyes van guanyar un accèssit en la mateixa categoria. Finalment, la Quinta del 10 va ser un altre any la colla més participativa, ja que va reunir un total de 72 persones.

El president de l'Associació Amics del Terrall, Josep Domènech, ha destacat l'alta participació i, sobretot, la presència del jovent a la festa, assegurant que "la joventut ha donat el pit, i això és molt important, ja que garanteix la continuïtat de l'esdeveniment i anima encara més a la participació".

Concurs de paelles | © Ajuntament de les Borges Blanques
Concurs de paelles | © Ajuntament de les Borges Blanques
Concurs de paelles | © Ajuntament de les Borges Blanques
La colla de la Quinta del 10, la més nombrosa | © Anna Rufié